Политика за защита на личните данни (GDPR)

Политика за защита на личните данни

 

КОИ СМЕ НИЕ:

ШОПИ ГРУП ЕООД осъществява своята дейност съгласно Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

 
КОНТАКТИ:

Име: ШОПИ ГРУП ЕООД
ЕИК: 205159453
Адрес: гр. Русе, ул. „Родопи” №4, бл. „Руй планина”, вх. А, ет. 8
Имейл: office@shopy.bg, poveritelnost@shopy.bg
Телефони за контакт: +359 886 59 35 34; +359 893 35 78 92
Интернет страница: https://shopy.bg

Моля да прочетете внимателно настоящата политика за поверителност на ШОПИ ГРУП ЕООД и в случай, че имате въпроси, осъществете контакт с администратора.
Ползвайки този уебсайт, вие се съгласявате със събирането и използването на информация съгласно изложеното в настоящата политика за поверителност.
Ако не сте съгласен с някои от условията, съдържащи се в тази политика, не препоръчваме да използвате уеб сайта и не трябва да предоставяте личните си данни.
За повечето от нашите услуги не е необходима никаква форма на регистрация, което Ви дава възможност да посещавате сайта ни, без да ни информирате кой сте. За някои услуги обаче може да е необходимо да ни предоставите лични данни. В такъв случай, ако решите да не предоставите поисканите от нас лични данни, Вие няма да можете да получите достъп до определени части от сайта, а ние няма да можем да отговорим на запитването Ви.


 

1. Какви лични данни събираме, съхраняваме и с каква цел.

1.1 За целите на електронната търговия в ШОПИ ГРУП ЕООД събираме и съхраняваме следните лични данни:
Имейл, Име, Фамилия, Телефон, Адреси за доставка (Улица, Пощенски код, Град, Държава, Област), Предпочитания за продуктите, които предлагаме като размер, цвят и др.

1.2 Можем да използваме събраните от Вас данни, за да Ви изпращаме съобщения по повод новини, както и да Ви информираме за всички промоции, стимули и намаления, които предлагаме, освен ако не изберете да се откажете от такива съобщения от линка за отписване от абонамент в нашето съобщение или от менюто "Вашите абонаменти" след вход в сайта.

1.3 Може също така да използваме събраната за Вас чрез „бисквитки“ и пикселни маркери информация, за да проследяваме и анализираме Вашето поведение при използване на нашите услуги, както и всички действия, имащи отношение към промоциите, стимулите и намаленията във връзка с нашите услуги.

 
2. Как използваме вашата лична информация.

2.1 Вашата лична информация е достъпна за служителите на ШОПИ ГРУП ЕООД.

2.2 До степента, която е необходимо, може да разкриваме Ваша информация на трети страни, като куриерски фирми с цел получаване на вашите поръчки.

2.3 Може да разкриваме събраната за Вас информация на трети страни във връзка със сливания, продажба на фирмени дялове или активи, финансиране, придобиване, ликвидационна разпродажба, ликвидация на цялата търговска дейност или на част от нея.

2.4 Може да разкриваме събраната за Вас информация:
- ако разкриването е необходимо за спазване на приложимото законодателство или разпоредби;
- за целите на данъчната политика; 
- за да защитаваме сигурността и целостта на нашите услуги;
- за да защитаваме своите права.

2.5 Във всички случаи ШОПИ ГРУП ЕООД винаги ще се грижи Вашата информация да бъде обработвана единствено във връзка с услугите и в съответствие с настоящата политика за поверителност и приложимото законодателство за защита на данните.
 

3 Сигурност на данните

3.1 Наш ангажимент е да се грижим за сигурността на събраната за Вас информация. Ние предприемаме разумни мерки, включващи административни, технически и физически процедури, за да защитаваме Вашата информация от загуба, кражба, злоупотреба, неоторизиран достъп, разкриване, промяна и унищожаване.
Когато влезете в нашите сайтове, цялата комуникация в интернет се защитава посредством Secure Socket Layer (SSL) технология със 128-битово криптиране с висока степен на сигурност.

3.2 Тази висока степен на сигурност може да бъде ефективна, само ако Вие самите прилагате определени практики за сигурност, включително никога и с никого да не споделяте данните си за вход в нашите сайтове.
Ако смятате, че данните Ви за вход са станали чуждо достояние, можете по всяко време да промените своята парола през нашия сайт или през мобилното ни приложение, но трябва и незабавно да се свържете с нашия екип по поддръжката на poveritelnost@shopy.bg

3.3 Прехвърлянето на информация посредством Интернет не е напълно сигурно. Следователно ние не можем да гарантираме сигурността на Вашата информация, докато тя се прехвърля към нас. Всяко такова прехвърляне се извършва на ваш собствен риск. След като получим Вашата информация, ние прилагаме строги процедури и структури за сигурност, за да предотвратим неоторизиран достъп.
 

4 Следните организации/лица ще получат личните ви данни:
 

4.1 Оставчици на услуги, с които сме сключили споразумение за поверителност (напр. счетоводно предприятие);

4.2 Държавни и общински органи по силата на законово задължение за нас.

Възможно е Ваши лични данни да бъдат предавани и на други трети лица, които действат от наше име, за по-нататъшна обработка съгласно целите, за които са събрани първоначално, или за да бъдат обработвани законосъобразно по друг начин, като например доставка на услуги, оценка на полезността на този уебсайт, маркетинг, управление на данни или техническа поддръжка. Тези трети лица са договорили с нас да използват лични данни само за договорената цел и да не продават личната Ви информация на трети лица, както и да не ги разкриват на трети лица, освен съгласно изискванията на закона, разрешеното от нас или посоченото в настоящата Политика за поверителност.

Съгласие:

В случаите, в които не са налице други основания за обработване на данни (напр. за сключване и изпълнение на договор, законово задължение и др.), ще поискаме Вашето съгласие за обработване на лични данни в съответствие с посочените от нас цели или такива, изрично упоменати в съгласието. Вашето съгласие може да бъде дадено чрез приемане на тази Политика за поверителност (уведомление за поверително третиране на личните данни) или чрез отделен документ, образец на който ще Ви предоставим. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като ни предоставите писмено изявление в този смисъл или като попълните предоставен от нас образец. 

 
5 Запазване на данните

По закон сме задължени да съхраняваме определени записи на събраната за Вас информация, свързани с вашите поръчки, за период не по-малък от пет (5) години, независимо от това дали сте изтрили вашия профил в нашите сайтове.
 

6 „Бисквитки“ и пикселни маркери

6.1 Ние използваме „бисквитки“ и пикселни маркери в нашите уеб сайтове.

6.2 "Бисквитките" (cookies) са малки файлове, които се съхраняват временно на вашия твърд диск и позволяват на сайта ни да разпознае компютъра ви следващия път, когато посетите Интернет страницата на електронният ни магазин.

6.3 Пикселните маркери са миниатюрни изображения или друг код за уеб-програмиране, който може да бъде включен в сайта и в съобщенията, които ви изпращаме по имейл.

6.4 Можем да използваме „бисквитки“ и пикселни маркери за следните цели:
- за да персонализираме нашите услуги лично към Вас и да ги пригодим към Вашите нужди въз основа на Вашите предпочитания;
- за да направим работата на нашите сайтове и приложения по-ефективна;
- за да проследяваме трафика към сайта и използването на приложенията за статистически цели и за да научаваме кои страници или функции потребителите намират за полезни и кои не;
- за да Ви разпознаваме, когато влизате във Вашия профил и за да Ви помагаме, когато си забравите паролата.

6.5 „Бисквитките“ или пикселните маркери никога не предоставят възможност за достъп до друга информация за Вас на Вашия компютър, мобилно устройство или друго устройство, с изключение на информацията, която Вие сте решили да споделяте с нас.

6.6 Някои „бисквитки“ може да не са свързани с нашите сайтове. Когато на нашия сайт посетите страница с вградено съдържание, например от YouTube или Facebook, на Вашия компютър може да бъдат записани „бисквитки“ от тези сайтове. Ние нямаме контрол над разпространението на такива „бисквитки“ от трети страни. За повече информация относно тези „бисквитки“ и техните политики за поверителност трябва да посетите сайтовете на тези трети страни.

6.7 Доставчици трети страни, включително Google и Facebook, използват "бисквитки", за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите ни въз основа на посещенията им на нашите и/или на други сайтове в Интернет.

6.8 С натискането на бутона "Разрешавам" Вие се съгласявате да приемате бисквитки от нашият сайт.

6.9 В случай, че не желаете да приемате бисквитки натиснете бутона "Отказвам".

6.10 Вашето желание да използвате бисквитките, може да бъде променено от "правила за бисквитки" по всяко време.

6.11 Информация за това как можете да контролирате "бисквитките" на Вашия компютър, мобилно устройство или друго устройство е достъпна на www.aboutcookies.org.
 

7 Връзки към други сайтове

7.1 Ако се избрали метод на плащане с карта, то вие ще бъдете пренасочен към съответния портал за приемане на вашето плащане ( PayPal, ePayBG или други, за които имате опция за избор). Имайте предвид, че те имат собствена Политика за поверителност, с която трябва да се запознаете преди да предоставите вашите лични данни.

7.2 Ако сте последвали връзка от нашите сайтове към сайтове на трети страни, които не са собственост на ШОПИ ГРУП ЕООД, имайте предвид, че те имат собствена Политика за поверителност, с която трябва да се запознаете преди да предоставите вашите лични данни. Ние не носим отговорност за това.
 

8 Вашите права

При определени обстоятелства, имате права съгласно приложимите закони за защита на личните дани и във връзка с вашите лични данни.
Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, моля, изберете настройките на профила си / настройките за поверителност или се свържете с нас чрез  контактната форма:

8.1 Право да поискате  достъп до личните си данни (обикновено наричани "искане за достъп на субекта на данните"). Това ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно  обработвани.

8.2 Право да поискате коригиране на личните Ви данни, които имаме за вас. Това ви дава възможност  да коригирате всички непълни или неточни данни, които имаме за вас. Въпреки това  може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте.

8.3 Право да поискате ограничаване на обработката на личните Ви данни. Това ви дава възможност  да се свържете с нас с искане за преустановяване на  обработката на личните Ви данни в следните хипотези: а) ако искате да докажем точността на данните; б) когато смятате, че  използването на данните от нас е незаконно; в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за  да упражнявате или да докажете Ваши претенции; или г) когато сте се противопоставили на използването на Вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.

8.4 Право да поискате заличаване на личните Ви данни. Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за  изтриване или премахване на  личните Ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (виж, по-долу), когато имате съмнение, че  е възможно да сме обработили вашата информация не в съответствие със законовите изисквания  или от когато се изисква да изтрием личните Ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля, имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме Вашите лични данни.  

8.5 Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни,  когато е основано  на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните Ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава Ваши основни права и и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно Вас, което отменя ваше право на възражение.

8.6 Право да поискате прехвърляне на личните Ви данни към Вас или на трета страна. Ще Ви предоставим или на посочена трета страна, която сте избрали, Вашите лични данни в структуриран, обикновено използван, машинно четим формат. Имайте предвид, че това право се отнася  само за автоматизирана информация, за която първоначално сте предоставили съгласието си да използваме или която сме използвали , за да сключим договор с Вас.

 
9 Оттегляне и не приемане на тази Декларация за поверителност

В случай, че не сте съгласни с тази Декларация за поверителност, ние сме длъжни да прекратим взаимоотношенията между Вас и ШОПИ ГРУП ЕООД и вашите лични данни ще бъдат изтрити.

 
10 Приложимо право

10.1 Настоящата Декларация за поверителност се урежда и тълкува съгласно българското правно законодателство.

10.2 Декларация за поверителност има обвързващ характер само на български език. Преводите на друг език се предоставят единствено за удобство. В случай на противоречие между българоезичната версия и превод на друг език, предимство има българоезичната версия.

 
Имате право на жалба до надзорния орган

Имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „“Проф. Цветан Лазаров” № 2 (https://www.cpdp.bg
).
В случай, че желаете да подадете жалба относно обработката на личните ви данни чрез ШОПИ ГРУП ЕООД (получатели, включително извън ЕС и международни организации), можете да го направите на посочените най-горе данни за контакт.

Настоящата версия на Политиката за поревителност влиза в сила от 25.05.2018 г.

Бърза поръчка

Поръчка без регистрация

Имате възможност да направите бърза поръчка, която НЕ изисква регистрация. Нужно е само да попълните формата с данните си.
Ако желаете да получите стоката си до офис на Еконт, моля, при попълване на адреса, впишете името на офиса, до който желаете да Ви бъде изпратена поръчката.

Бърза доставка

×

Бърза доставка

Доставка до 24 часа в делничните дни

Поръчката Ви, в делничните дни ще бъде доставена до 24 часа с куриерска фирма Еконт Експрес
 

Внимание:

Безплатна доставка

×

Безплатна доставка

При поръчка над 60 лв

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка на стойност над 60 лв

При поръчка ПОД 60 лв, куриерската услуга е дължима от получателя

* Сумите са ориентировъчни и Shopy.bg не носи отговорност за несъответствия

Калкулация на точната цена за доставка, може да направите в сайта на Еконт Експрес

Връщане и подмяна

×

Връщане и подмяна

Всеки продукт подлежи на връщане и подмяна

Ако закупената от Вас стока не отговаря на договореното:
- Има производствен дефект
- Липсва част от съдържанието
- Изпратена е грешна стока
- Несъответства с обявените размер или цвят
В срок от 14 дни, може да предявите рекламация на:

имейл: office@shopy.bg
телефон: 0886 593 534

Ние ще заменим конкретният артикул за същия, без дефект, друг размер/цвят (в случай, че в онлайн магазина изрично е посочено, че има такъв) или за друг, посочен от Вас артикул, на тази цена.

Единственото ни условие е, стоката да е със запазен, добър търговски вид (да не е скъсана, надраскана, носена, гладена или прана)

Внимание! При 
замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин



 

×

Бърза поръчка

Не изисква регистрация

Поръчката не изисква предварителна регистрация
Всеки може да направи поръчка, като попълни задължителните полета със *
За да бъде осъществена поръчката е нужно да попълните имената си, e-mail, телефон, град и адрес или име на офис на Еконт.

Доставка

×

Доставка

Кога ще получа поръчката

Поръчката Ви, в делничните дни ще бъде доставена до 24 часа с куриерска фирма Еконт Експрес

Възможност

×

Възможност

за връщане и подмяна

Всеки продукт подлежи на подмяна, в срок до 14 дни

Единственото ни условие е, стоката да е със запазен, добър търговски вид (да не е скъсана, надраскана, носена, гладена или прана)
 

×